بسم الله الرحمن الرحيم
اليوم أن شاء الله جيبتلكم طريقتي في عمل إسكالوب بانيه بالدجاج وأن شاء الله تجربوه و يعجبكم..
المقادير:
صدور دجاج ,بصل وثوم مفرومين ناعم,ليمون,خل,زيت زيتون,البهارات(فلفل أسود,كمون,ملح),دقيق,بيض,بقسماط ,زيت لقلي.
الطريقة:حطيت في زبدية قزاز البصل والثوم والخل والليمون وزيت الزيتون والبهارات(كمون,فلفل أسود,ملح).
حطيت صدر الدجاجه على خشبه التقطيع وخرقتها بالشوكه.
بدأت أقطعها بالسكينه لشرايح رفيعه.
ولوكانت كبيره أقسمها لقسمين.
كدا شكلة بعد التشريح
.طقطقتها بالمطرقة علشان يتخللها التتبيلة.
ومن الجهتين.
كدا شكلها بعد الطقطقة.
يتبع
شطفتهم بمويه وملح وخل .
خلطها بشوكة.
وهنا حأبدأ أن شاء الله التتبيل.
حطيت الدجاج في التتبيلة.
قلبتها على الجهه التانية.
وهنا رصيتة فوق بعض علشان يتشبع بالتتبيلة.
وهنا خلصت وغطيتة بالنايلو وحطيتها في التلاجة لمدة نص ساعة.
وهنا بعد ماتشبعت من التتبيله.
جهزت قعده الشغل وسميت بالرحمن.
حطيت الأسكالوب في الدقيق.
وقلبتها من الجهه التانيه.
اليوم أن شاء الله جيبتلكم طريقتي في عمل إسكالوب بانيه بالدجاج وأن شاء الله تجربوه و يعجبكم..
المقادير:
صدور دجاج ,بصل وثوم مفرومين ناعم,ليمون,خل,زيت زيتون,البهارات(فلفل أسود,كمون,ملح),دقيق,بيض,بقسماط ,زيت لقلي.
الطريقة:حطيت في زبدية قزاز البصل والثوم والخل والليمون وزيت الزيتون والبهارات(كمون,فلفل أسود,ملح).
حطيت صدر الدجاجه على خشبه التقطيع وخرقتها بالشوكه.
بدأت أقطعها بالسكينه لشرايح رفيعه.
ولوكانت كبيره أقسمها لقسمين.
كدا شكلة بعد التشريح
.طقطقتها بالمطرقة علشان يتخللها التتبيلة.
ومن الجهتين.
كدا شكلها بعد الطقطقة.
يتبع
شطفتهم بمويه وملح وخل .
خلطها بشوكة.
وهنا حأبدأ أن شاء الله التتبيل.
حطيت الدجاج في التتبيلة.
قلبتها على الجهه التانية.
وهنا رصيتة فوق بعض علشان يتشبع بالتتبيلة.
وهنا خلصت وغطيتة بالنايلو وحطيتها في التلاجة لمدة نص ساعة.
وهنا بعد ماتشبعت من التتبيله.
جهزت قعده الشغل وسميت بالرحمن.
حطيت الأسكالوب في الدقيق.
وقلبتها من الجهه التانيه.
أوممكن نستخدم دا في لرش الدقيق.
غطست الأسكالوب في(البيض مع كمون وفلفل أسود وملح).
غطيت الأسكالوب بالبقسماط.
وهنا شكلة جاهز للقلي.
ورصيت الباقي في صحن.
.
قليت الأسكالوب يالزيت وفير وحامي.
قلبتة على الجهتين وصفيتة من الزيت.
وهنا أتحمرت من بره وأستوت من جوه.
وممكن تقدم مع بطاطس مقليه.
وهنا شكل الأسكالوب مقرمش من بره وطري ولذيذ من جوه.
وبالعافية عليكم وأن شاء الله محل مايسري يمري وأدعولي بالخير..
غطست الأسكالوب في(البيض مع كمون وفلفل أسود وملح).
غطيت الأسكالوب بالبقسماط.
وهنا شكلة جاهز للقلي.
ورصيت الباقي في صحن.
.
قليت الأسكالوب يالزيت وفير وحامي.
قلبتة على الجهتين وصفيتة من الزيت.
وهنا أتحمرت من بره وأستوت من جوه.
وممكن تقدم مع بطاطس مقليه.
وهنا شكل الأسكالوب مقرمش من بره وطري ولذيذ من جوه.
وبالعافية عليكم وأن شاء الله محل مايسري يمري وأدعولي بالخير..
لا يوجد حالياً أي تعليق