السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،
دجاج بالزبادى لذيذ
جيبالكم
اخواتى الكرام اليوم دجاج لذيــــــــــــذ جداً وروعة فى المزاق وانا
شخصياً بعملة فى بيتى كـــــــثـيـر وبصراحة زوجى واولادى يطلبوه منى من
كتر حلوتة
فجربه اخواتى الكرام وهو على ضمنتى وارجو ان يعجبكم وبالهناء والشفاء ***********
المقادير
دجاجة بالعظم مقطعة اربع قطع ومخلية من الجلد
كوب زبادى
معلقة كبيرة كاتشب
بشر واحدة طماطم
نصف معلقة مستردة ان وجدواذا مفيش اضع شوية كركم
ماء بصل حوالى بصلة مبشورة واخذ ماؤها
توابل عبارة عن :
فلفل اسود _ بهارات_ملح_شطة على حسب الرغبة_
وعصير نصف ليمونة كبيرة
ربع كوب زيت
الطريقة
تغسل
الدجاجة جيدا كالمعتاد بعدها اضع المقادير السابقة على بعض واقلبها جيداً
ثم اضع هذة الخلطة على الفراخ واتركها فى الخلطة حوالى ساعة بالثلاجة
بعدها اضع الفراخ فى صنية او بيركس واضع عليها 2كوب ماءواغطيها واضعها على
النار من فوق تستوىحتى تتشرب نصف كمية الماء بعدها احضر باقى الخلطة
المتبقية عندى من تتبيلة الفراخ وادهن بها وجة الفراخ بكثرة ثم بعد ذلك
ادخلها الفرن فى اول رف واوقد الفرن من تحت واتركها حتى يصفر لونها حيداً
وممكن اذا بحب فيها طعم الشواء اولع فحمة على النار من فوق البتوجاز واسخن
معلقتين زيت واخرج الفراخ واضع الفحمة فى وسط الصنية واضع عليها الزيت
السخن واعطى الفراخ فورا بالغطاء وبذلك تاخذ طعم الشواء وبتكون لذيذة جدا
وبالهناء والشفاء وجربوها وردو على
دجاج بالزبادى لذيذ
جيبالكم
اخواتى الكرام اليوم دجاج لذيــــــــــــذ جداً وروعة فى المزاق وانا
شخصياً بعملة فى بيتى كـــــــثـيـر وبصراحة زوجى واولادى يطلبوه منى من
كتر حلوتة
فجربه اخواتى الكرام وهو على ضمنتى وارجو ان يعجبكم وبالهناء والشفاء ***********
المقادير
دجاجة بالعظم مقطعة اربع قطع ومخلية من الجلد
كوب زبادى
معلقة كبيرة كاتشب
بشر واحدة طماطم
نصف معلقة مستردة ان وجدواذا مفيش اضع شوية كركم
ماء بصل حوالى بصلة مبشورة واخذ ماؤها
توابل عبارة عن :
فلفل اسود _ بهارات_ملح_شطة على حسب الرغبة_
وعصير نصف ليمونة كبيرة
ربع كوب زيت
الطريقة
تغسل
الدجاجة جيدا كالمعتاد بعدها اضع المقادير السابقة على بعض واقلبها جيداً
ثم اضع هذة الخلطة على الفراخ واتركها فى الخلطة حوالى ساعة بالثلاجة
بعدها اضع الفراخ فى صنية او بيركس واضع عليها 2كوب ماءواغطيها واضعها على
النار من فوق تستوىحتى تتشرب نصف كمية الماء بعدها احضر باقى الخلطة
المتبقية عندى من تتبيلة الفراخ وادهن بها وجة الفراخ بكثرة ثم بعد ذلك
ادخلها الفرن فى اول رف واوقد الفرن من تحت واتركها حتى يصفر لونها حيداً
وممكن اذا بحب فيها طعم الشواء اولع فحمة على النار من فوق البتوجاز واسخن
معلقتين زيت واخرج الفراخ واضع الفحمة فى وسط الصنية واضع عليها الزيت
السخن واعطى الفراخ فورا بالغطاء وبذلك تاخذ طعم الشواء وبتكون لذيذة جدا
وبالهناء والشفاء وجربوها وردو على
لا يوجد حالياً أي تعليق