بسم الله الذي لايضرمع اسمه شي في الارض ولا في السماء وهو السميع العليم
اهلين
حبيباتى اليوم جبتلكم ملفى الرمضانى شامل لاكلات منوعة وتناسب جميع
الاذواق اتمنى تعجبكم هدية منى ليكم بمناسبة رمضان كله كل سنة وانتم طيبين ومش طالية غير دعوة صادقة منكم
يا بنات قبل كل شى احلفكم تذكروا الله لا اله الا الله
ومشكورات حبيباتى جدا وشكرا خاص لكل من رد عليا بكلمة شكر ومدح وما شاء الله الردود كانت حلوة وتفتح النفس فى كل مواضيعى وتشجع انه
الواحد يعطى اكثر واكثر فبارك الله فيكم اخجلتمونا بكرمكم ولطفكم وانا احاول ارد عليكم كلكم بس فى النهاية صعب
لان الردود كانت كثير جدا وانا مشغولة وحتى على شان تعبانه ادعولى يا بنات ولكم منى جزيل الشكر.
نبدا بسم الله
اولا: الشوربات
شوربة الفطر بالدجاج وعلى طريقتى
المكونات:
ملعقتين كبار زبدة
بصلة متوسطة الحجم مقطعة مكعبات صغيرة
7حبات فطر طازج او علبة فطر صغيرة ممكن تستخدمى المعلب بس الفرش احلى مقطعة جوانج
2م كبيرة دقيق
نحتاج الى مرقة دجاج حوالى 3اكواب او تستخدمى ماجى
كريمة فرش (كريمة خفق)
ليمون معصور حوالى نص ليمونه او حسب رغبتك
الاضافات الاخيرة: هذا اختيارى انا احبها كده جربوها
دجاج مسلوق ومفتت سبق وان سلقناه فى المرقة الى استخدمانها للشوربةكسبرة خضرا مفرومة ناعمملح - فلفل اسود
الطريقة:
طبعا ممكن بعد ما تنضج تقدميها زى ما هى اما انا احب اضيفلها دجاج مسلوق ومفتت وكسبرة خضرا مفرومة وليمونوهدا شكلها
وقدمتها مع خبز وسلطة
[center][center]شوربة العدس بالخضار
نحتاج الى :
كوب عدس ينقع لمدة ربع ساعه تم نصفيهـ
بطاطس متوسطة الحجم
جرزه وسط او صغيرة
بصله متوسطة
فصين ثوم كاملين
حوالى 3-4 اكواب مرقة
ليمون
للوجه:
بصلة محمره فى زيت زيتون حتى تذبل ونزين بيها الوجه وهذا اختيارى
الطريقة بالصور:
بعدين نطحنها فى الخلاط مش كثير ونعصر عليها شوية ليمون وكمون وفلفل اسود ونشوف ملحها ونضع شوية من
خلطة البصل وزيت الزيتون عليها ونزينها بالخبز المحمص والبقدونس
شوربة الشريمب بالخضار والكريمة
مره حلوة وممكن تستخدمى اى نوع سمك ان شاء الله انزل الطريقة بالسمك المرة الجاية
نحتاج الى :
شريمب مغسول ونظيف غير مطبوخ بالقشرة
شريمب مطبوخ جاهز
كرافس حوالى عودين كبار
بطاطس متوسطة الحجم
جرزه وسط او صغيرة
بصله متوسطة
فصين ثوم
حوالى 2-3 اكواب مرقة
نص علبه كريمة
ملح وزعتر وفلفل اسود وكمون
مكرونه اى نوع انا استخدمت الربطة على شان شكلها حلو والاطفال بيحبوها
ملعقة دقيق مدوبه ماء اذا احتجنا اليهم وفى اغلب ما يحتاج لان المكرونه بتخلى الشوربة تمسك
الطريقة بالصور:
وبعد ما نطفى عليها ممكن نضيف ملعقة زبدة وهدا اختيارى بس بيعطى طعم حلو وهدا شكلها عند التقديم
وشوربة الخضار
سبق ونزلت طريقتها بالتفصيل هنا
الحقوا (( عشاى الفاخر ابو 5نجوم vs اكل المطاعم وللمرة التانية بالصور والتفصيل الممل)
وتقدم بالعافية مع خبر محمص يا سلام وهدا شكلها
ثانيا: السلطات
سلطة المكرونة بالخضار
نحتاج الى:
مكرونه اى نوع انا استخدمت الى فى الصورة
فاصوليا حمرا معلبة
ذرة معلبه
فلفل الوان او الى متوفر عندك
بصل
جزر
نعناع مجفف وسماق على الوجه
الصوص: المقادير حسب الافراد
نحتاج الى مايونيز+ زبادى+ زيت زيتون + ليمون+ شوية خل (اختيارى)+ ثوم+ملح وفلفل اسود
الطريقة:
نخلط جميع المكونات ونضيف ليهم الصوص ونحركهم وشوية نعناع ونرش على الوجة نعناع مجفف وسماق وتوكل
ونقدمها بهدا الشكل او الشكل الى تحبيه
سلطة المقالى
المكونات:
طبعا انا ما عندى مقادير معينه يعنى كل مقاديرى بالعين (عينى ميزانى ) وكل واحد حسب عدد الافراد يعنى
بادنجان مقطع مكعبات صغيرة
بطاطس مقطعة نفس الحجم مكعبات
كوسا مقطعة مكعبات نفس الحجم ايضا (وهذا اختيارى ممكن ما تضيفهاش)
حمص منقوع ومطبوخ فى الماء لحد ما يستوى او ممكن معلب عادى
خبز عربى مقطع ومقلى
كسبرة خضره للزينة او بقدونس عادى (انا هنا استخدمت بقدونس)
الصوص للتغطية:
مايونير
زبادى
ليمون
ثوم
ملح وفلفل اسود
شوية كمون اختيارى بس يعطى طعم حلو جدا
الطريقة:
نطبع
نقلى كل من البطاطس والبادنجان والكوسا كل واحد بروحة ونصفيهم كويس من
الزيت ونخليهم على جنب ممكن ترشى شوية ملح عليهم بس مش كثير وبعدين تجيبى
صحن التقديم وتصفيهم طبقات يعنى بطاطس تم بادنجان تم كوسا ثم الحمص اخر شى
( او انك تخلطيهم مع بعض كلهم عادى ) بعدين تخلطى الصوص كويس وتحطيه على
الوجه كل ما كان اكثر كان احلى على ذوقك كيف ما تحبى يعنى والتزيين براحتك
يعنى تضعى عليها الخبز المقلى والبقدونس والتزيين براحتك حتى بلا تزيين
تجى حلوة لان الخبز المقلى والبقدونس يجملها.
او نقدمها بهدا الشكل
واليوم انا قدمتها فى اكواب تجى حلوة وراقية وخصوصا للعزايم والحفلات والان نخليكم مع الصور
الصور تتكلم هنا نحط سلطة وشوية من الصوص
بعدين نحط طبقة البادنجان المقلى وفوقه البطاطس المقلى وانا هنا نسيت الحمص ما اضفته ليها وممكن تضيفى فلفل الالوان تطلع تهبل
وبعدين نضيف الصوص من جديد
وبعدين نضيف الخبر المقلى والبقدونس ونزينها حسب الرغبة
وهدا شكلها النهائى
وهده للتعديب بتاع وحده شريرة ههههههههه
بعدين نحط طبقة البادنجان المقلى وفوقه البطاطس المقلى وانا هنا نسيت الحمص ما اضفته ليها وممكن تضيفى فلفل الالوان تطلع تهبل
وبعدين نضيف الصوص من جديد
وبعدين نضيف الخبر المقلى والبقدونس ونزينها حسب الرغبة
وهدا شكلها النهائى
وهده للتعديب بتاع وحده شريرة ههههههههه
سلطة الوان الربيع
سلطة
خضرا عادية بس زينتها بطريقق حلوة تنفع للبوفيهات وهى عبارة عن سلطة خضرا
وبصل وطماطم وخيار وجزر وليمون وبقدونس وزيتون وقدمت معاها نوعين دريسنق
ايطالى ونوع تانى وكل واحد ياخد على ذوقه
النوع التانى :سلطة طبقات الخضار بصوص الجبنه يمى
نجيب
الخضار الى عندك جزر وذرة وفلفل الوان وبطاطا مقلية وطماطم وخيار وكرنب
وفاصوليا حمرا ونصفهم طبقات حسب الرغبة والصوص كان عبارة عن جبن ومايونيز
وزيت وفلفل اسود وثوم وانا ضفتلها بصل مقلى جاهز ويذوب مع المكونات وصعمته
جنان ونزينها بالبقدونس وخبز مقلى
الاطباق الرئيسية
ارز باللحم والمكسرات طبق فاخر للعزايم وللولائم رمضان
المكونات لسلق اللحم:
لحم اى حجم تحبيه
بصل
بهارات كاملة( زنجبيل + عود لحم+ حبهان(هيل)+عود قرفة+ ورد مجفف+شيبه) او الى تحبيه
فلفل اخضر
ملح
شوية زيت
الطريقة بالنسبة للحم:
نجيب
اللحم ونغسله ثم نجيب الطنجرة وتكون غارقة شوية ونصب فيها الماء ولما يغلى
شوية نضيف اللحم ونشيل الرغوة او الزفره الى بتطلع فوق بعدين نضيف التوابل
الحبوب والبصل وممكن جزر ونسيبه يطبخ لحد ما استوى ويعتمد على حجم ونعية
اللحم انا اخد منى ساعة وربع وطلع يدوب دوبان بعدين نصفيه من المرقة ونرش
عليه شوية زيت وليمون وقلفل اسود
ونحمره فى الفرن ونقدمه طبعا انا هنا عملت اللحم كبير شوية على شان المعازيم رجال وبيحبوا اللحم
بالنسبة لخلطة الارز:
لما تدبل الخلطة نضيف نصها للرز ونخلطه كويس وممكن نخلى جزء منها على الوجه
باللنسبة
للرز نطبخه فى مرقة اللحم بعد ما نصفيها ونتركه حتى ينضج وبعدين لك الخيار
يا اما تخلطى الرز كله مع الخلطة او تقسميه نصين نص بدون خلطة ونص بالخلطة
وعند التقديم انا وضعت طبقة رز ابيض اول شى بعدين
الرز بالخلطة فوقه وبعدين اللحم وزينته باللوز المقلى والزبيب وممكن تضيفى ليه بصل مقلى على الوجة للزينه
وهده صورة الصحن عند التقديم طبعا انا غطيتها بالمكسرات واللحم وانتى ممكن تقدميه بطريقتك
او ممكن نقدمه مع الدجاج رهيب جربوه سبق ونزلت طريقتة فى المنتدى وهدا الرابط
دجاج محمر يجنن نايم على فراش من الرز والمكسرات والا اقوللك ادخلىيممممممم
الدجاج المشوى
المكونات:
دجاجة وسط
ربع كوب (لبن روب _ زبادى)
حبتين بصل صغار
4 فصوص ثوم او حسب الرغبة
فلفل حار حسب الرغبة او شطة ويمكن انك تستغى عنهم عادى
فنجان زيت زيتون او زيت ذره
فنجان صغير خل
فنجان صغير ويشتسر صوص او صويا صوص(اختيارى)
ليمونة معصورة
نص ملعقة باربيكيا
بهارات دجاج جاهزة او اي بهارات ترغبين بها (هيل , قرفة, شوية كمون,زنجبيل, ثوم بودر, او اى بهارات انتى تحبيها)
ملح
فلفل اسود
الطريقة:
بالنسبة للرز:
كل
كوبين رز ليهم كوبين ونص ميه على شان يجى محبب كل حبة لوحدها انا بنقع
الرز البستمى فى ميه باردة وملح لمدة نص ساعه بعدين اصفيها احط المية تغلى
على النار وانا انها عملتها بمرقة دجاج عندى من قبل بتجى النكهة احلى
وبعدين احط بالماء بهارات صحيحة الى عندك هيل , وقرفة وورق غار انا هنا
ضفتلها بصلة مبشورة بتعطى نكهة تجنن للرز وملح وحطيت الارز وتركته لعند ما
ينضج وقبل ما ينضج نحط عليه شويى زبدة للنكهة.
بالنسبة
للدجاجة اغسلها قبل بطماطم حب افركها بيها على شان الزفره وانقعها فى
الخلطة والخلطة هنا تطحنيها بالخلاط حتى تصبح مزيج وتصبيها على الدجاجة
وتنقعيها ليلة كاملة وتانى يوم تحميرها فى الفرن او الشواية.
نشوف الطريقة بالصور
وهدا شكل الصحن
صورة مقربة للتعديب
[/center]
[/center]
لا يوجد حالياً أي تعليق