بسم الله الذي لايضرمع اسمه شي في الارض ولا في السماء وهو السميع العليم
اهلين
حبيباتى اليوم جبتلكم باقى ملفى الاول تبع 25 نوع وهو ملف كبير يحتوى على
انواع كثيرة من المعجنات وبيتزا سندويتشات والخبز الخخ هدية منى ليكم
بمناسبة رمضان كله هنا بدون ردود
ونظرا لكثرة الطلب على الخاص والعام على انى احطهم من جديد فى ملف واحد كلهم وراء بعض وانا لبيت الطلب
يا بنات قبل كل شى احلفكم تذكروا الله لا اله الا الله
ومشكورات حبيباتى جدا وشكرا خاص لكل من رد عليا بكلمة شكر ومدح وما شاء الله الردود كانت حلوة وتفتح النفس انه
الواحد يعطى اكثر واكثر فبارك الله فيكم اخجلتمونا بكرمكم ولطفكم وانا حاولت ارد عليكم كلكم بس فى النهاية صعب
[center]لان الردود كانت كثير جدا وانا مشغولة وحتى على شان تعبانه ادعولى يا بنات ولكم منى جزيل الشكر.
ملاحظة: انا نزلت موضوعين من قبل فيهم الصور بس بدون الطريقة وبنات كثيرة يظلوا يسالونى
لانهم ممكن ما شافوا الموضوع الجديد الى فيه الشرح
وهدا موضوعى الاول[/center]
وهده طريقة تقديمها فى الصحون
موضوعى التانى
وهذا الرابط
وهدا موضوعى الاخير الى فيه كل انواع المعجنات بالتفصيل الملل هدا الرابط
ملف مختار: معجناتى بلمساتى جديد× جديد اكثر من 25 نوع و بالتفصيل وللدايت نصيب *متجدد
وبسم الله نبدا
طبعا هذه العجينه
بستخدمها من عشر سنين اخدتها من الماما بس هى بتستخدم الزيت اكثر شى وانا
الزبدة وهى بستخدم البيض وانا ما بحبه بس اذا وصفة تحتاج بيض اضيفه ليها
وانا بعمل بيها كل شى يخطر على بالك حلو وحار وديما بعتمدها وما حاولت
اغير لعجينة تانية لانها ضابطه معى وكل من يذوقها عندى يعتقد انها جاهزة
والله على ما اقول شهيد
وهده المقادير:
3اكواب دقيق
3 ملاعق كبيرة حليب بودرة
ملعقة ونص وسط تبع الاكل خميرة
[center]نص ملعقة بيكنق بودر
شوية ملح وملعقة ونص سكر
3 م ك زيت زيتون او زبدة الى تحبيه انا استخدم الزبدة اكثر شى
وماء او حليب للعجن
(يعنى نص كوب من كل نوع او كوب ماء الى ما يبى الحليب)
طبعا هذه العجينه
بستخدمها من عشر سنين اخدتها من الماما بس هى بتستخدم الزيت اكثر شى وانا
الزبدة وهى بستخدم البيض وانا ما بحبه بس اذا وصفة تحتاج بيض اضيفه ليها
وانا بعمل بيها كل شى يخطر على بالك حلو وحار وديما بعتمدها وما حاولت
اغير لعجينة تانية لانها ضابطه معى وكل من يذوقها عندى يعتقد انها جاهزة
والله على ما اقول شهيد
وهده المقادير:
3اكواب دقيق
3 ملاعق كبيرة حليب بودرة
ملعقة ونص وسط تبع الاكل خميرة
[center]نص ملعقة بيكنق بودر
شوية ملح وملعقة ونص سكر
3 م ك زيت زيتون او زبدة الى تحبيه انا استخدم الزبدة اكثر شى
وماء او حليب للعجن
(يعنى نص كوب من كل نوع او كوب ماء الى ما يبى الحليب)
الطريقة:
شرح الطريقة بالتفصيل والصور فى الرابط الاول فوق شوفوه
اولا
ناخد الخميرة وندوبها فى نص كوب مية دافيه مع والسكر ونخليها لعند ترتفع
وفى هذا الوقت نجيب الدقيق والملح والبكينق بودروحليب البودرة ونخلطهم مع
بعض وبعدين نجيب الزبدة شوية زيت ونفركها كويس مع الدقيق وهذه خطوة مهمه
وبعدين لما الخميرة تترفع نضيفها عليها ونعجن كويس يعنى كل ما كان العجن
اكثر بتكون اخف والذ ونشيبها تختمر ونقسمها ونعمل بيها الاشكال المطلوبة وبس.
ملاحظة: انا ساعات بدل ما ازيد الماء اذا كانت تبى اكثر اضيف حليب واعجنها بيها تجى تجنن
ويا
بنات اعيد واقول من اسرار العجينه الهشة العجن صدقونى وعن تجربة يعنى
تعجنى اقل شى 7 دقائق مش لازم عجن يعنى اضربى العجينة ضرب مبرح وشيليها
فوق وارميها على الرخامة وشوفى الفرق
بنات اعيد واقول من اسرار العجينه الهشة العجن صدقونى وعن تجربة يعنى
تعجنى اقل شى 7 دقائق مش لازم عجن يعنى اضربى العجينة ضرب مبرح وشيليها
فوق وارميها على الرخامة وشوفى الفرق
وبالنسبة للدهن بيض مع حليب العلب واللون نستخدم ملون اى لون تبيه تضيفيه لماء العجن وتعجنى بيه
حبيباتى كل سنة وانتم طيبين ورمضان مبارك ان شاء الله
اليوم
جبت ليكم باقى الاشكال لان بنات كثيرة طلبوها ولكثرة الردود صار صعب
الوصول للوصفات الجديدة لهدا حطيت ليكم الوصفات الى بين الصفحات والتكملة
هنا والباقى تلقونه فى الجزء الاول
طبعا نفس العجينة الى فى الرابط الاول عملنا بيها برغر وطلع روعة وهذا الرابط الى يحب يطلع عليه
نبدا بسم الله
%المينى برغر خطير وحاجة صح روعةةةة وكمان صحى وينفع للمناسبات والبوفيهات جونان
بسم الله الذي لايضرمع اسمه شي في الارض ولا في السماء وهو السميع العليم
المينى برغر بالدجاج بطريقتى
مكونات العجينة:
استخدمت
نفس عجينى المعتمده بس غيرت شوية اضفت شويه زبدة لايت مع الزيت وعجنتها
بالحليب واستخدمت كوب وربع دقيق اسمر ونص كوب نخاله وكوب وربع دقيق ابيض
والى يحب يعملها بالدقيق الابيض بس يعنى الى يبها صحى اكثر يستخدم الاسمر
والى يبها عادية يستخدم الدقيق الابيض وهذا رابط العجينتين
لكثرة الطلب معجناتى بلمساتى جديد× جديد اكثر من 25 نوع و بالتفصيل وللدايت نصيب *متجدد
الصور تشرح الطريقة وبعد ما كورتها خليتها ترتاح نص ساعة تانية بعدين خبزتها
طريقة برغر الدجاج:
طبعا ما عنديش مقادير معينه وهده وحده من الطرق متاعى للبرغر ونحتاح الى
صدور
دجاج وبقدونس وكسبره خضرا وثوم وبصل وفلفل حار (اختيارى) نحطهم بالخلاط
ونضيف عليهم خبزة مطحونه ونطحنهم كويس ونضيف ليهم البهارات المشكلة
وبربكيو صوص بيعطيها نكهة حلوة جدا ونشكلهم اقراص صغيرة وندهنهم بشوية زيت
ونشويهم على الشوايه.
ملاحظة: وممكن نستخدم بدل الدجاج لحم وكل واحد وذوقه.
خلاص
بعد الخبز نضج والبرقر شويته نجى للجد نجيب مايونيز العادى اوfat
freeونضيف عليه شوية ماسترد اختيارى وندهن بيه الخبز وبعدين سلطة خضرا
قطعة صغيرة وفوقهم برقر الدجاج بعدين جبن شرائح قليل الدسم وبعدها طماطم
وبصل واخر شى الخبزة ونثبتهم بالاعواد وتقدم انا قدمتها مع بطاطس مقلية
تقدرى تعمليها فى الفرن احسن وخلاص شوفى الصحن كيف شكله.
[/center]
لا يوجد حالياً أي تعليق