بسم الله الذي لايضرمع اسمه شي في الارض ولا في السماء وهو السميع العليم
اهلين حبيباتى اليوم جبتلكم ملف كبير يحتوى على انواع كثيرة من المعجنات وبيتزا سندويتشات والخبز الخخ هدية منى ليكم بمناسبة قرب
شهر رمضان الشهر الفضيل ونظرا لكثرة الطلب على الخاص والعام على اشكال المعجنات حاولت اصورها ليكم
بالخطوات رغم والله اعلم انه صعب انى اصور واشتغل فى نفس الوقت وخصوصا بالمعجنات فى نظرى محتاجة دقة بس حاولت
وطلعت محاولة كويسه.
بالخطوات رغم والله اعلم انه صعب انى اصور واشتغل فى نفس الوقت وخصوصا بالمعجنات فى نظرى محتاجة دقة بس حاولت
وطلعت محاولة كويسه.
يا بنات قبل كل شى احلفكم تذكروا الله لا اله الا الله
لان
صارلتى مشكلة بيدى وعجزت حتى اعجن بيها وهذا من ضمن اسباب تاخرى فى تنزيل
الموضوع احلفكم تسموا بالله ولكم منى جزيل الشكر لانى حابه افيدكم بافكارى.
صارلتى مشكلة بيدى وعجزت حتى اعجن بيها وهذا من ضمن اسباب تاخرى فى تنزيل
الموضوع احلفكم تسموا بالله ولكم منى جزيل الشكر لانى حابه افيدكم بافكارى.
وانا اعتدار ليكم لتاخرى فى تنزيل الموضوع لظروف حصلت
ومشكورات حبيباتى جدا وشكرا خاص لكل من رد عليا بكلمة شكر ومدح وما شاء الله الردود كانت حلوة وتفتح النفس انه
وبسم الله نبدا
وهدا موضوعى الاول
لى وكل شى بتسخير الله نتمنى انه الملف يعجبكم وطبعا الان جبت بس مجموعة وكل مرة ننزلكم لفات جديدة وما يجى
رمضان الا وانتم عندكم كل الاشكال بادن الله تعالى.
ونتمنى من المشرفات الثتبيت حتى الكل يستفيد.
رمضان الا وانتم عندكم كل الاشكال بادن الله تعالى.
ونتمنى من المشرفات الثتبيت حتى الكل يستفيد.
ومشكورات حبيباتى جدا وشكرا خاص لكل من رد عليا بكلمة شكر ومدح وما شاء الله الردود كانت حلوة وتفتح النفس انه
الواحد يعطى اكثر واكثر فبارك الله فيكم اخجلتمونا بكرمكم ولطفكم.
وبسم الله نبدا
طبعا كل شى حاولت انه احطت بالصور والصور راح تشرح الاشكال ولو انها المرة هذا مش اوى يعنى بس حاولت اجيب
الاشكال الى طلبتوها اكثر شى والباقى بالطريق .
الاشكال الى طلبتوها اكثر شى والباقى بالطريق .
وهدا موضوعى الاول
طبعا
هذه العجينه بستخدمها من عشر سنين اخدتها من الماما بس هى بتستخدم الزيت
اكثر شى وانا الزبدة وانا بعمل بيها كل شى يخطر على بالك وديما بعتمدها
وما حاولت اغير لعجينة تانية لانها ضابطه معى وكل من يذوقها عندى يعتقد
انها جاهزة والله على ما اقول شهيد والاشكال شفتها فى مواقع اجنبيه وبعضها
عربيه والبعض عندى من قبل والان نخليكم مع المقادير
وهده المقادير:
3اكواب دقيق
3 ملاعق حليب بودرة
[center]ملعقة ونص خميرة
نص ملعقة بيكنق بودر
شوية ملح وملعقة او م ونص سكر
3_4 م ك زيت زيتون او زبدة الى تحبيه
وماء او حليب للعجن
[center]ملعقة ونص خميرة
نص ملعقة بيكنق بودر
شوية ملح وملعقة او م ونص سكر
3_4 م ك زيت زيتون او زبدة الى تحبيه
وماء او حليب للعجن
الطريقة:
اولا
ناخد الخميرة وندوفها فى نص كوب مية دافيه مع والسكر ونخليها لعند ترتفع
وفى هذا الوقت نجيب الدقيق والملح والبكينق بودروحليب البودرة ونخلطهم مع
بعض وبعدين نجيب الزبدة شوية زيت ونفركها كويس مع الدقيق وهذه خطوة مهمه
وبعدين لما الخميرة تترفع نضيفها عليها ونعجن كويس يعنى كل ما كان العجن
اكثر بتكون اخف والذ ونشيبها تختمر ونقسمها ونعمل بيها الاشكال المطلوبة وبس.
ناخد الخميرة وندوفها فى نص كوب مية دافيه مع والسكر ونخليها لعند ترتفع
وفى هذا الوقت نجيب الدقيق والملح والبكينق بودروحليب البودرة ونخلطهم مع
بعض وبعدين نجيب الزبدة شوية زيت ونفركها كويس مع الدقيق وهذه خطوة مهمه
وبعدين لما الخميرة تترفع نضيفها عليها ونعجن كويس يعنى كل ما كان العجن
اكثر بتكون اخف والذ ونشيبها تختمر ونقسمها ونعمل بيها الاشكال المطلوبة وبس.
[/center]
ملاحظة: انا ساعات بدل ما ازيد الماء اذا كانت تبى اكثر اضيف حليب واعجنها بيها تجى تجنن
وبالنسبة للدهن بيض مع حليب العلب واللون نستخدم ملون اى لون تبيه شرحته تحت
اولا: المراوح
والحشوة هنا كانت عبارة عن:
لحم مفروم معصج مع بصل وبهارات بالطريقة العادية وضفت ليه زيتون وبقدونس وجبنه تشدر وبطاطس مسلوقه
نعملهم كور ونحشى بيهم المراوح وتقدرى تستخدمى اى حشوة تحبيها
ثانيا: العصافير
المرة هذا كنت مستعجلة ما جت كويسه كثير
وهذه
باللون الاخضر تقدرى تستخدمى صبغة عادية لى لون تضيفيها لمية العجن وحسب
ما تبى اللون تبى غامق تضيفى لون اكثر تبى فاتح تضيفى بس شوية ونلفها مثل
العقدة
والعيون نستخدم كبش قرنفل او فلفل اسود حبوب
ثالثا : السمكة
الحشوة كانت عبارة عن تونه مع شويه شطه وزيتون وجبنه فيلادلفيا نخلطهم مع بعض ونحشى بيها الى تبيه
رابعا: الوردة
نحشيها جبنه مع سبانج مطبوخة بالطريقة العادية ومرة هده حشيتها جبنه للتوضيح بس والمعجنات الاولات عملت حشوة السبانخ
[center]خامسا: ورد الجورى
وفى العادة نحشيها جبنه كيرى او مثلثات مع شوية زعتر هالمرة زيتون للتوضيح
سادسا: المعجنات الملفوفة
سابعا: بيتزا الاطراف المحشية بالنقانق
بيتزا عادية وباى حشوة تحبى بس نحشى اطرافها نقانق مقطعة صغير
تحمرت منى شويه
الان نجى للصلصة البيتزا والصور تشرح الطريقة بالتفصيل
طريقة الصلصة:
نجيب
طماطم ناضج ونعمل بيه اربع فتحات خفيفة سطحية شوفوا الصورة وبعدين نضعه فى
ماء مغلى لمده 7-5 والغرض هنا لازاله القشرة بس بعدين نزيل القشرة ونفرمها
يدوى بالسكين تم نضع زيت زيتون ملعقتين تقريبا ونضع بصله وحده مكعبات و3
ثوم مدقوق ونشوحهم على النار حتى تدبل ونضيف الطماطم المفروم والزعتر او
اوريغانو وريحان مجفف الفريش احلى وملح ومعجون طماطم ونحركهم ونسيبهم على
النار هادية لمده 20 دقيقة حتى يتسبكوا ونطحنهم بالخلاط شوفوا الصور وهذا اسمى بمنتدى تانى
وفى العادة نحشيها جبنه كيرى او مثلثات مع شوية زعتر هالمرة زيتون للتوضيح
سادسا: المعجنات الملفوفة
سابعا: بيتزا الاطراف المحشية بالنقانق
بيتزا عادية وباى حشوة تحبى بس نحشى اطرافها نقانق مقطعة صغير
تحمرت منى شويه
الان نجى للصلصة البيتزا والصور تشرح الطريقة بالتفصيل
طريقة الصلصة:
نجيب
طماطم ناضج ونعمل بيه اربع فتحات خفيفة سطحية شوفوا الصورة وبعدين نضعه فى
ماء مغلى لمده 7-5 والغرض هنا لازاله القشرة بس بعدين نزيل القشرة ونفرمها
يدوى بالسكين تم نضع زيت زيتون ملعقتين تقريبا ونضع بصله وحده مكعبات و3
ثوم مدقوق ونشوحهم على النار حتى تدبل ونضيف الطماطم المفروم والزعتر او
اوريغانو وريحان مجفف الفريش احلى وملح ومعجون طماطم ونحركهم ونسيبهم على
النار هادية لمده 20 دقيقة حتى يتسبكوا ونطحنهم بالخلاط شوفوا الصور وهذا اسمى بمنتدى تانى
وبعد الخبز وقطعتها
صورة مقربه
تاسعا:Greek Pizza
هدا البيتزا لديدة جدا والله وطعمها روعة ان شاء الله تعجبكم وهنا استخدمت نفس العجينه بس غيرت من المكونات وتطلع مختلفة تماما
نفرد العجينه ونتقبها بالشوكة
نضع عليها صلصة مش كثير ونضعا فوقها جبنه موزرايلا قليلة الدسم
ثم نضع عليها شرائح الطماطم بشكل دائرى وفلفل حلو
ثم نوزع عليها البصل الاخضر والاحمر وما كان عندى وجبنه فيتا لايت
تم
نوزع عليها الكلامتا اولف زيتون كبير وهدا الى بيعطيها نكهة حلوة مع
الفيتا وشوية زيتون اسود عادى ونرش اوريغانو وشوية زيت زيتون وفلفل اسود
وندخلها للفرن حتى تنضج
وهدا شكلها
صورة مقربه
صورة مقربه
تاسعا:Greek Pizza
هدا البيتزا لديدة جدا والله وطعمها روعة ان شاء الله تعجبكم وهنا استخدمت نفس العجينه بس غيرت من المكونات وتطلع مختلفة تماما
نفرد العجينه ونتقبها بالشوكة
نضع عليها صلصة مش كثير ونضعا فوقها جبنه موزرايلا قليلة الدسم
ثم نضع عليها شرائح الطماطم بشكل دائرى وفلفل حلو
ثم نوزع عليها البصل الاخضر والاحمر وما كان عندى وجبنه فيتا لايت
تم
نوزع عليها الكلامتا اولف زيتون كبير وهدا الى بيعطيها نكهة حلوة مع
الفيتا وشوية زيتون اسود عادى ونرش اوريغانو وشوية زيت زيتون وفلفل اسود
وندخلها للفرن حتى تنضج
وهدا شكلها
صورة مقربه
[/center]
صورة للنوعين
عاشرا: بيتزا النجمة بالخضار
حشيت اطرافها بالزيتون
نضع عليها صوص وبصل ابيض وطماطم وفطر وجبنه تشدر وموزرايلا لايت وزيتون
ونخبزها فى الفرن
صورة للنوعين الاول والتانى
[center]الحادى عشر: مينى قوارب التارت بالدجاج
نستخدم نفس عجينتى السابقة سواء العادية او الدايت
الطريقة:
نجيب
دجاج ونسلقه فى ماء وبهارات حب وبصل وفلفل ولما يطيب ننتفه قطع صغيرة تم
نجيب مقلاة ونحط شزية زيت ونشوح بصل ثم ثوم ونضيف عليه الدجاج ونحركه
ونضيف عليه بهارات بعدين نضيف بقدونس ونطفى النار عليه ونضيف جبنه لايت
وبعدين لما يبرد نضيف عليه بيض وكريم فرش او قشطة وجبنه شرائح نقطعها صغير
خالية الدسم وبصل اخضر مقطع وبيكنج بودر اختيارى ونحركهم ونحشى بيه
القوالب وندخلها الفرن حتى تنضج شوفوا الصور
وهذه الصور بعد ما نضجت تحمرت منى شويه
خلاص حبياتى تعبت لليوم وان شاء الله كل ما عملت شى احطه ليكم هنا بالملف والله الله فى الردود الحلوة الى
عودتونى بيها وراح احاول ارد عليكم وبدون ما انسى حد لانى ساعات بتلخبط فى الردود واى سؤال انا حاضرة.
ان شاء الله يعجبكم الملف واكون وفيت بوعدى ليكم وما تنسونا من صالح الدعاء وانى ربى يشفى
الوالد والوالدة ويطرح البركة فى بيتى وعيالى ولكم منى جزيل الشكر.
وما تنسون تذكرون الله ونتمنى الكل يستفيد والملف يكبر بتشجيعكم ودعمكم ودمتم بود ويالله نستنى تطبيقاتكم الحلوة يا ترى من اول وحدة تطبق وتفرحنى.
نستخدم نفس عجينتى السابقة سواء العادية او الدايت
الطريقة:
نجيب
دجاج ونسلقه فى ماء وبهارات حب وبصل وفلفل ولما يطيب ننتفه قطع صغيرة تم
نجيب مقلاة ونحط شزية زيت ونشوح بصل ثم ثوم ونضيف عليه الدجاج ونحركه
ونضيف عليه بهارات بعدين نضيف بقدونس ونطفى النار عليه ونضيف جبنه لايت
وبعدين لما يبرد نضيف عليه بيض وكريم فرش او قشطة وجبنه شرائح نقطعها صغير
خالية الدسم وبصل اخضر مقطع وبيكنج بودر اختيارى ونحركهم ونحشى بيه
القوالب وندخلها الفرن حتى تنضج شوفوا الصور
وهذه الصور بعد ما نضجت تحمرت منى شويه
خلاص حبياتى تعبت لليوم وان شاء الله كل ما عملت شى احطه ليكم هنا بالملف والله الله فى الردود الحلوة الى
عودتونى بيها وراح احاول ارد عليكم وبدون ما انسى حد لانى ساعات بتلخبط فى الردود واى سؤال انا حاضرة.
ان شاء الله يعجبكم الملف واكون وفيت بوعدى ليكم وما تنسونا من صالح الدعاء وانى ربى يشفى
الوالد والوالدة ويطرح البركة فى بيتى وعيالى ولكم منى جزيل الشكر.
وما تنسون تذكرون الله ونتمنى الكل يستفيد والملف يكبر بتشجيعكم ودعمكم ودمتم بود ويالله نستنى تطبيقاتكم الحلوة يا ترى من اول وحدة تطبق وتفرحنى.
لا يوجد حالياً أي تعليق