مرحبا يا حلوين كل سنة وانتم طيبين اشتقت لكم ولقسم الحلويات واليوم رجعت ليكم وجبت معايا كنافة حلوة جربوها
سهلة وحلوة جدا هده بعملها من زمان بس شفت الفكرة هده وعجبتنى جدا وهيا احلى فى التقديم ان شاء الله تعجبكم
المقادير:
نحتاج الى كنافة (انا استخدمت ثلث ارباع الباكيت )
زبدة
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة ماء ورد
شيرة(قطر)
لوز وجوز مجروشين خشن او كاملين او فستق
فستق او لوز مجروش للتزيين
قشطة حوالى علبه
الطريقة:
نقطع
الكنافة بالمقص او نخلطها بالمولينكس على شان نتحكم فيها احسن طبعا ممكن
تحطيها على طولها بس تقصيها تطلع احلى وارتب ونصب عليها الزبدة ونفركها
كويس لازم تتغطى بالزبدة كويس وما تكون الزبدة كثيرة
وادا احتاجت زيديها
</IMG>
شكلها بعد ما فركنها كويس
</IMG>
نحط
مقدار متساوى فى كل واحد ونضغط باليد كويس ونخلى ليها اطراف تم نضع فى
الوسط ملعقة قشطة او زى ما تحبى وفوقها الجوز او اللوز او المكسرات الى
تحبيها
</IMG>
</IMG>
تم نضع عليها طبقة تانية فوق ونحاول نغطيها كويس ونضغط باليد ضغط خفيف جدا
</IMG>
ندخلها
الفرن حتى تتحمر الاطراف وتصبح دهبية او تتحمر كويس تم نطفى الفرن من تحت
ونولع عليها من فوق وخلى عينك عليها حتى تتحمر وهدا شكلها
</IMG>
بعد ما تخرج نسقيها بالشيرة ونقلبها فى صحن كبير ونزينها بالمكسرات ونحطها فى قوالب لتقديم ممكن نحتفظ بيها فى الثلاجة لعدة ايام
وهدا الشكل النهائى عند التقديم
</IMG>
</IMG>
صورة مقربة
سهلة وحلوة جدا هده بعملها من زمان بس شفت الفكرة هده وعجبتنى جدا وهيا احلى فى التقديم ان شاء الله تعجبكم
المقادير:
نحتاج الى كنافة (انا استخدمت ثلث ارباع الباكيت )
زبدة
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة ماء ورد
شيرة(قطر)
لوز وجوز مجروشين خشن او كاملين او فستق
فستق او لوز مجروش للتزيين
قشطة حوالى علبه
الطريقة:
نقطع
الكنافة بالمقص او نخلطها بالمولينكس على شان نتحكم فيها احسن طبعا ممكن
تحطيها على طولها بس تقصيها تطلع احلى وارتب ونصب عليها الزبدة ونفركها
كويس لازم تتغطى بالزبدة كويس وما تكون الزبدة كثيرة
وادا احتاجت زيديها
</IMG>
شكلها بعد ما فركنها كويس
</IMG>
نحط
مقدار متساوى فى كل واحد ونضغط باليد كويس ونخلى ليها اطراف تم نضع فى
الوسط ملعقة قشطة او زى ما تحبى وفوقها الجوز او اللوز او المكسرات الى
تحبيها
</IMG>
</IMG>
تم نضع عليها طبقة تانية فوق ونحاول نغطيها كويس ونضغط باليد ضغط خفيف جدا
</IMG>
ندخلها
الفرن حتى تتحمر الاطراف وتصبح دهبية او تتحمر كويس تم نطفى الفرن من تحت
ونولع عليها من فوق وخلى عينك عليها حتى تتحمر وهدا شكلها
</IMG>
بعد ما تخرج نسقيها بالشيرة ونقلبها فى صحن كبير ونزينها بالمكسرات ونحطها فى قوالب لتقديم ممكن نحتفظ بيها فى الثلاجة لعدة ايام
وهدا الشكل النهائى عند التقديم
</IMG>
</IMG>
صورة مقربة
لا يوجد حالياً أي تعليق